Главна Страна

From Forest Restoration Wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Main Page and the translation is 100% complete.
COST (European Cooperation in Science and Technology) е организација за финансирање на мрежи за истражување и иновации.

„ForestRestorationWiki е лансирна во 2022 година и се заснова на работата од COST Action CA19128 PEN-CAFoRR (Пан-европска мрежа за климатско приспособливо обновување и пошумување на шумите), поддржана од COST (Европска соработка во науката и технологијата).“

Посетете ја веб-страната PEN-CAFoRR и COST за повеќе информации.

PEN-CAFoRR (Пан-европска мрежа за климатско приспособливо обновување и пошумување на шумите)

„ForestRestorationWiki“ има за цел да стане база на податоци што ги содржи сите релевантни информации во врска со климатско адаптивно обновување и пошумување на шумите во Европа, вклучувајќи ги изворите и достапноста на FRM, најсовремените методологии и методи, тековното знаење и алатки и други производи достапни на пазарот.

За да се изгради базата на податоци за „ForestRestorationWiki““, вклучително искуство од методологии, алатки, материјали и производи, клучен е ангажманот на засегнатите страни. PEN-CAFoRR Action ќе ги прегледа и капитализира постојните искуства и добри практики во Европа и во светот. Заедно со научната заедница, релевантните чинители ќе имаат пристап до најновите знаења и резултати на PEN-CAFoRR Action.

По завршувањето на COST Action, ForestRestorationWiki има за цел да ја претстави растечката и одржлива база на податоци придонесена од истражувачи, експерти и професионалци и корисна за сите луѓе и организации заинтересирани за обновување на шумите.


Пред да започнете

Категории

  • Дефиниции
  • Алатки
  • Проекти
  • Примери

Страници