Почетна страна

From Forest Restoration Wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Main Page and the translation is 100% complete.
Other languages:
COST (European Cooperation in Science and Technology) је организација за финансирање истраживачких и иновационих мрежа.

ForestRestorationWiki је покренут 2022. године и заснива се на раду КОСТ Акције Пан-европске мреже за климатски адаптирану обнову шума и пошумљавање (COST Action CA19128 PEN-CAFoRR - Pan-European Network for Climate Adaptive Forest Restoration and Reforestation), подржану од стране организације COST (European Cooperation in Science and Technology).

Посетите PEN-CAFoRR и COST за више информација.

PEN-CAFoRR (Pan-European Network for Climate Adaptive Forest Restoration and Reforestation)

ForestRestorationWiki има за циљ да постане база података која садржи све релевантне информације у вези са климатским адаптивним обнављањем шума и пошумљавањем у Европи, укључујући све доступне изворе о обнови шумских предела и решењима заснованим на природи, најсавременије технологије и методе, тренутно знање, алате и друге производе доступне на тржишту.

За изградњу базе података за ForestRestorationWiki, укључујући стечена искуства из примене различитих методологија, алата, материјала и производа, ангажовање заинтересованих страна је кључно. Акција PEN-CAFoRR ће сумирати и искористити постојећа искуства и добре праксе у Европи и широм света. Заједно са научном заједницом, релевантне заинтересоване стране ће имати приступ најновијим сазнањима и резултатима Акције PEN-CAFoRR.

Након трајања пројекта КОСТ Акције PEN-CAFoRR, ForestRestorationWiki има за циљ да представља растућу и одрживу базу података којој доприносе истраживачи, стручњаци и професионалци и која је корисна свим људима и организацијама заинтересованим за обнову шума.


Пре него што почнете

Категорије

  • Дефиниције
  • Алати
  • Пројекти
  • Примери

Стране